Prijavljivanje za plivanje za časni krst

Naredne subote, na Bogojavljanje, održaće se tradicionalno Plivanje za časni krst u Vlasini, u Vlasotincu.

Svi zainteresovani mogu da se prijave u Turističkoj organizaciji opštine Vlasotince radnim danima od 7 do 15 sati ili putem broja telefona 016/875-201, kao i na broj mobilnog telefona 069/701998.

Prijavljivanje je moguće i na sam dan manifestacije, do 9 sati, u prostorijama Sportsko-rekeacionog centra Vlasina. Pravo na učešće imaju i maloletne osobe, ali moraju sa sobom da povedu jednog od roditelja koji treba da potpiše saglasnost, a svi punoletni učesnici moraju da imaju kod sebe i ličnu kartu, podsećaju u Turističkoj organizaciji opštine Vlasotince i dodaju da je zdravstveni pregled prijavljenih takmičara obavezan.

Tradicionalno, prateća manifestacija Plivanja za krst je Pihtijada, koja će se održati sat vremena pre početka plivanja naredne subote, odnosno od 11h, u sportskoj hali.

Prijave za ovo takmičćenje moguće su do 15 minuta pre početka manifestacije. Plivanje za časni krsti na vlasotinačkoj brani najmasovnija je manifestacija takve vrste na Bogojavljanje, kako po broju učesnika, tako i po broju posetilaca. Svake godine okupi se između pet i deset hiljada ljudi, a najveći broj učesnika zabeležen je 2014.godine kada je za časni krst plivalo 86 takmičara.

Pod pokroviteljstvom opštine Vlasotince, Plivanje za časni krst, organizuju Udruženje poštovalaca Svete Gore Atonske i Turistička organizacija, uz tehničku podršku SRC Vlasina i Kulturnog centra opštine Vlasotince.

Bogojavljensko Plivanje za časni krst održaće se u subotu u 12 sati na jezeru kod brane u Vlasotincu. Sat vremena pre toga, u 11, počinje Pihtijada u holu SRC Vlasina.

Updated: 17/01/2019 — 17:32